THE 0RDINARY INSTALLATION

Collaboration with Carlijn Koppelmans

You are among a field of tomatoes. Your goal is to place your body on the floor.

You follow self-implied rules:

 

You are not allowed to move fast

Nor to touch anything other than the floor

You are not allowed to see

And if you do you have to start over.

 

It’s just a way to make your ordinary life more difficult some say.

The 0rdinary installation is an attempt to visualize the withheld unrest of people who suffer from misophonia. Everyday sounds generate unpleasant feelings like anxiety, panic and rage, in these people. To be able to function and be seen as normal, they develop ways of dealing with this. One way is avoiding these trigger sounds or social situations in which these sounds can occur. However, in the daily routine there is always the risk of getting triggered by something you have not foreseen.


I WOULD RATHER WEAR A WEDDINGDRESS

Danstheater over menselijke ongemakken, irritaties en onhebbelijkheden.

 

Hoe kun je samenzijn met iemand waar je je aan ergert en hoe handhaaf je jezelf in een wereld vol triggers? Een intense inspanning van inhouden, ontwijken en afsluiten is het gevolg. Maar langzaamaan bladeren de beschermende lagen weg en komt de ergernis naar het oppervlakte.

We zoomen in op het syndroom misofonie. Letterlijk vertaald betekend dit 'haat voor geluid'. Een syndroom waarbij een persoon het ondragelijk vind om bepaalde menselijke en onschuldige geluiden zoals eet, snurk of ademgeluiden te horen. De voorstelling springt van het begrijpelijke hier en nu naar het nog prille begrip van het proces in de bovenkamer.

Met I WOULD RATHER WEAR A WEDDINGDRESS wordt een licht geworpen op een syndroom dat voorkomt bij ongeveer 0,5% van de Nederlanders en waarvan een groter percentage zegt trekken van te hebben.

Creatie en Dans door Kim Hoogterp en Carlijn Koppelmans /Muziek door Rutger de Groot / Beeldmateriaal door Alina Fejzo, Kim Hoogterp en Carlijn Koppelmans / Met dank aan Dansbrabant, L'Avventura, de Nwe Vorst, Studio 3 – Iris van Peppen en Area 59. 

 

8 oktober 2016, De NWE Vorst, Tilburg

L'Avventura

Tilburgdansstad

 

 


RAGMANROLLS (2013)

RAGMANROLLS is een intieme solo over nostalgie, het breken van tradities en het verliezen van controle. De Dynamische en hypnotische danstaal vangt het publiek in een kwetsbare connectie en onthult een intense reis. 

He came out through an inch of wood from underneath.

He draw his own blood.

Laughed off apologetically.

All further testing and filming must en.

Public scrutiny.

RAGMANROLLS (2013) was geselecteerd voor: 

Choreo-Graphic-Selection,  ITs Festival, Amsterdam 2014
Solofestival in Lissabon (PT) 2014
ACT Festival in Bilbao (ES) 2015